Fortune Coffee start bouw nieuw pand

11 september 2023 Fortune Coffee

Fortune Coffee is begonnen met de bouw van een nieuw pand met een omvang van 3500m2 bij het hoofdkantoor in Zoetermeer. Met deze forse uitbreiding wil de koffieleverancier verder groeien. Duurzaamheid staat hierbij centraal.

In januari 2010 startte Fortune Coffee in Zoetermeer, destijds met veertien medewerkers. Inmiddels werken er zestig collega's in Zoetermeer en verspreid over vijfentwintig vestigingen door heel Nederland zijn er nog eens honderd mensen actief. “Dit is hét moment om op duurzame wijze verder te bouwen aan de toekomst”, aldus Fortune Coffee.

Nieuwbouw

Om dit mogelijk te maken startte de koffieleverancier onlangs met de bouw van een nieuw pand van 3500m2. Samen met vele gasten zoals partners en medewerkers van Fortune Coffee sloegen de afdelingshoofden de eerste paal voor de nieuwbouw de grond in. Wethouder Bouke Velzen hield een toespraak bij deze gelegenheid. Algemeen directeur Ton van de Tang: “Het was een prachtige dag, met een feestelijke blik op de toekomst.”

Duurzaamheid

Komende tijd zet Fortune Coffee zich vol in voor meer impact, duurzaamheid en vernieuwing. Zo wordt het nieuwe pand een exact spiegelbeeld naast het huidige hoofdkantoor, met duurzame aspecten waaronder 252 nieuwe zonnepanelen op het dak en waterbesparende toiletten. Er wordt gebruik gemaakt van hemelwater en warmtepompen, en s het pand volledig gasloos. Er komt een nieuw kantoor, magazijn en een hemelwaterinfiltratiesysteem parkeerplaats.  

Fortune Coffee

Fortune Coffee is een franchiseorganisatie met vijfentwintig regionale vestigingen en een centrale organisatie. De organisatie onderneemt op een duurzame en milieubewuste wijze en werkt actief aan productrecycling. Fortune Coffee levert duurzame koffie uit representatieve automaten die zijn afgestemd op de voorkeuren van het bedrijf en voorzien klanten hiervan door heel Nederland. Verder steunt Fortune Coffee projecten in Oeganda, waardoor de levenssituatie van de mensen daar sterk verbetert. 

Altijd op de hoogte blijven?