FNV en CNV-leden wijzen eindbod cao Zuivel af

16 februari 2023 Redactie BeverageNL
Foto: Unsplash

Een meerderheid van de FNV- en CNV-leden heeft het eindbod van de werkgevers voor een nieuwe cao Zuivel afgewezen. FNV roept de werkgevers op om met een beter eindbod te komen. Anders is staken onvermijdelijk, aldus de vakbond.

De Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) deed eind januari in de laatste onderhandelingsronde een eindbod. De werkgevers boden een loonsverhoging van 6 procent en een eenmalige uitkering van €600,- bruto voor een cao met een looptijd van 1 jaar, terwijl de vakbonden een loonsverhoging van 10 procent eisten.

FNV noemde in een reactie het eindbod onder de maat en vond de loonsverhoging onvoldoende om de inflatie te compenseren. De vakbond bracht een negatief stemadvies uit aan de leden. Tussen 3 en 9 februari brachten 1281 leden hun stem uit. 95 procent stemde tegen het eindbod, 4 procent was ervoor en 1 procent onthield zich van stemming. Ook bij CNV stemden de leden tegen het eindbod. Van de 409 leden bracht 80 procent een negatieve stem uit.

FNV laat weten de uitkomst van de stemming over te brengen aan de werkgevers en vraagt hen met een beter eindbod te komen. “Doen ze dat niet, dan zijn we uit onderhandeld en moeten we ons beraden op acties”, aldus FNV.

Geen nieuws meer missen van BeverageNL? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?