FNV akkoord met cao Gall & Gall

10 mei 2022 Redactie BeverageNL
Foto: Wikimedia

Er is een nieuwe cao voor de werknemers van Gall & Gall. Na wekenlange acties gingen de leden van FNV akkoord. De werknemers krijgen een loonsverhoging van 4,5 procent en behouden de toeslag voor het weekend.

De afgelopen weken voerden de werknemers acties. Ze eisten meer loon en behoud van de weekendtoeslag. Er waren stakingen, meer dan 100 vestigingen gingen een paar dagen dicht en er was een ludieke actie met ligstoelen en een cocktailbar bij het hoofdkantoor. Uiteindelijk kwam Gall & Gall met een beter bod.

“Ik ben trots op wat onze leden hebben bereikt voor alle werknemers van Gall & Gall”, zegt Jethro Warbroek, bestuurder FNV Handel. “Medewerkers door het hele land hebben zich verenigd om goede afspraken af te dwingen.”

Cao Gall & Gall

De nieuwe cao loopt van 1 januari dit jaar tot 31 maart 2023. CNV Vakmensen ging eerder al akkoord met de cao. Slijtersketen Gall & Gall is onderdeel van Ahold Delhaize. Er werken zo’n 1.800 mensen in circa 500 winkels, waarvan 300 eigen winkels en de rest franchise.

Bron: FNV

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?