Duvel bestaat 150 jaar

1 februari 2021 Redactie BeverageNL

In 2021 bestaat het familiebedrijf Duvel Moortgat 150 jaar. De brouwers vieren dit jubileum met de introductie Duvel 6,66%. Een nieuw blond bier met een 'duvels' alcoholpercentage van 6,66%.

De nieuwe Duvel is volgens de makers 'zacht, expressief en heerlijk doordrinkbaar'. De brouwers hebben voor Duvel 6,66% zes verschillende hopsoorten gebruikt. Net als bij de klassieke Duvel vormen de hopsoorten Saaz en Styrian Golding de basis, aangevuld met vier geselecteerde hopvariëteiten. Door het gebruik van sinaasappelschil en dryhopping heeft het bier levendige en fruitige aroma’s. Het resultaat is een gebalanceerd bier met een frisse, zachte afdronk.

666 redenen

CEO Michel Moortgat: “Op onze jubileumviering wilden we proosten met een toegankelijk, maar ook volmondig blond. Een 100 procent Duvel, gebrouwen met de beste ingrediënten en met de karakteristieke hergisting op fles. Een bier dat je minstens 666 redenen geeft om het te drinken en dat is gelukt!” Brouwmeester Sam de Belder vult aan: “De basis van deze nieuwe Duvel wordt gevormd door onze lange brouwervaring met aromatische hoppen en het succesvolle IJ Van De Duvel, de samenwerking met Brouwerij ’t IJ van vorig jaar. We hebben onze unieke Duvelgist gecombineerd met een blend van drie expressieve moutsoorten en daarmee een zacht en toegankelijk bier gecreëerd. Doordat we het niet volledig filteren, heeft het een lichte, natuurlijke troebel.”

Brouwerij Duvel Moortgat

De geschiedenis van Duvel Moortgat gaat terug naar 1871. Toen startte Jan-Leonard Moortgat, een afstammeling van een brouwersfamilie uit Steenhuffel, samen met zijn vrouw Maria De Block de toenmalige boerderij-brouwerij Moortgat. Hij brengt met wisselend succes een reeks hoge gistingsbieren op de markt.  Zijn zoons nemen de brouwerij over en creëren de eerste Duvel. Inmiddels staat de vierde generatie van de familie Moortgat aan het roer en wordt het bier in meer dan 60 landen gedronken.

Altijd op de hoogte blijven?