De Noord-Hollandse Bierbrouwerij genomineerd voor de EZK Energy Award

4 januari 2023 Redactie BeverageNL

De Noord-Hollandse Bierbrouwerij is een van de drie genomineerden voor de EZK Energy Award 2022. Dat is een award voor bedrijven die zich onderscheiden op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking en/of het gebruik van hernieuwbare (duurzame) warmte. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) stelt de prijs beschikbaar.

De andere genomineerden zijn Verstegen Spices & Sauces en Bakkerij Carl Siegert. De jury beoordeelde de drie nominaties als meest inspirerende voorbeelden van verduurzaming. De uitreiking van de award vindt plaats op 26 januari tijdens het EZK-evenement: Partners in energie-uitdagingen.

Jury over de Noord-Hollandse Bierbrouwerij

"Deze brouwerij brouwt een heel efficiënt biertje", zegt de jury. Met een circulaire loop richtte dit bedrijf het productieproces heel efficiënt in. De brouwerij maakt daarmee slim gebruik van grondstoffen. Het zet lokale reststromen in als energiebron, zoals zaagsel en bierbostel. De Noord-Hollandse Bierbrouwerij bespaart zo op energie, grondstoffen en water. Een mooi voorbeeld van circulariteit.

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Altijd op de hoogte blijven?