Dag van de Duurzame Verpakking 2024

6 juni 2024 HAS green academy
Als onderdeel van hun afstudeeropdracht organiseren studenten van HAS green academy dit jaar, in samenwerking met de Gemeente Oss, de vijfde editie van het landelijke evenement “De Dag van de Duurzame Verpakking 2024”. 

Afstudeerstudenten Julian Groensmit, Maud Kienhuis, Lisa van der Kuil en Tessa Cöp van de HAS Green Academy organiseren deze vijfde editie van het kennisevenement op woensdag 19 juni van 13.00 tot 17.00 in het Cultuurtheater de Groene Engel in Oss.

De Dag van de Duurzame Verpakking brengt studenten, bedrijven en experts samen om te netwerken en kennis te delen via paneldiscussies, lezingen, workshops en interactieve sessies, met als doel de duurzaamheid in de verpakkingsindustrie te bevorderen. Het evenement biedt de mogelijkheid om verbindingen te leggen met bedrijven uit de gehele voedselbranche, variërend van co-packers tot materiaalproducenten, of studenten die op zoek zijn naar stages of banen in de verpakkingssector. Daarnaast is er gelegenheid tot netwerken en inspireren met studenten, bedrijven of wellicht interessante sprekers tijdens gesprekken onder het genot van een drankje in het cultuurlokaal.

Dit jaar staat het thema ‘Vernieuwend, Verpakkend, Verbindend’ centraal bij het evenement. Binnen het thema zal worden ingegaan op drie inhoudelijke onderwerpen die relevant zijn in de verpakkingswereld en kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst.

1. Vernieuwen

Bij het onderwerp ‘vernieuwen’ zal de gedragsverandering binnen generaties over gemak en mobiliteit en de invloed hiervan op duurzaamheid aan bod komen. 

2. Verpakken

Het tweede thema ‘verpakken’ gaat over duurzame materialen en zal inzicht geven over hoe verpakkingen ontworpen kunnen worden met het oog op duurzaamheid. Daarnaast wordt gekeken hoe de consument duurzame materialen interpreteert.

3. Verbinden

Het laatste thema ‘verbinden’ gaat over de integratie van technologie in duurzame verpakkingsoplossingen.

Studenten, bedrijven en experts komen samen om te werken aan duurzaamheid in de verpakkingsindustrie. Een unieke gelegenheid om nieuwe inzichten op te doen en samen te werken aan een groenere toekomst.

Het programma

 

Onder leiding van dagvoorzitter Lucy van Keulen zal de dag in de theaterzaal worden ingevuld met diverse sprekers die interactieve lezingen aanbieden met betrekking tot de bovenstaande onderwerpen. Als afsluiting op de lezingen zal er in de theaterzaal een paneldiscussie plaatsvinden waar dieper in wordt gedoken op de eerder besproken onderwerpen en wetgeving. Gasten vanuit verschillende schakels van de verpakkingsketen schuiven aan om te reageren op uitdagende stellingen. Tegelijkertijd met de lezingen vindt er tweemaal een workshop plaats van het KIDV. Tijdens deze workshop gaan bezoekers aan de slag met de tools van het KIDV en is er ruimte om in gesprek te gaan met het KIDV.

 

Tevens zijn studenten van de HAS green academy aanwezig met de door hun ontworpen duurzame verpakkingsoplossingen voor het bedrijf Coroos. De studenten zullen hiervoor een pitch geven in de theaterzaal. De dag zal worden afgesloten met een netwerkborrel.

Ben je geïnteresseerd in duurzame verpakkingen, kom langs, laat je inspireren en draag bij aan een groenere en meer verbonden toekomst voor de verpakkingsindustrie!

Registreren als bezoeker kan gratis via deze link

Meer informatie is te vinden op de website.

Het gedetailleerde programma is in onderstaande afbeelding weergegeven.

DvdDV planning Programma De Dag van de Duurzame Verpakking 2024 (© HAS green academy)

Altijd op de hoogte blijven?