D.O. Rueda sluit de oogst van 2023 af. De weersomstandigheden, met een zeer hete augustus en zware regenval aan het begin van september, hebben bijgedragen aan een optimale rijping en goede gezondheid van de druiven.

In Rueda worden de meeste druiven ’s nachts machinaal geoogst. Door de lage nachttemperaturen behouden de druiven hun optimale conditie en zuren en oxideren niet. President van D.O. Rueda, Carlos Yllera, over de oogst: “De oogst van 2023 heeft potentie voor zowel jonge wijnen als wijnen met die zich met de jaren ontwikkelen. Het zijn onze 79 wijnproducenten die zich hier jaar na jaar weer met passie voor inzetten.” D.O. Rueda oogstte in totaal 13.0480.225 kilo druiven voor wijnen met het Rueda label. De inheemse verdejo druif omvatte met 88,4% het grootste deel van de opbrengst.

Export: Nederland blijft grootste exportmarkt voor Rueda wijnen

Nederland blijft de grootste exportmarkt voor wijnen uit Rueda, met tot nu toe 3,6 miljoen flessen in 2023. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van januari tot en met juli 2023. Na Nederland volgen Duitsland, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. België staat op de zesde positie. Het grootste deel van de geëxporteerde wijnen zijn stille witte wijnen. 

 

Altijd op de hoogte blijven?