Craft Culinair 2024: Bier-spijs Masterclass

12 augustus 2024 pexels
EVENEMENT | Craft, de branchevereniging voor onafhankelijke bierbrouwerijen, organiseert op dinsdag 29 oktober 2024 een bierevenement voor professionals. Het evenement laat deelnemers kennismaken met het combineren van bieren en spijs.

De Craft Culinair 2024, een bier-spijs Masterclass voor sommeliers en chefs op 29 oktober, staat in het teken van de veelzijdigheid van Nederlandse craft bieren. Deelnemers maken kennis met het combineren van bieren en spijs en een aantal kenners uit de wereld van gastronomie en bier verzorgen sessies over de gastronomische mogelijkheden die bieren vandaag de dag bieden.

Het evenement is een initiatief van branchevereniging Craft. Raymond van der Laan, bestuurslid bij Craft: “Er zijn steeds meer toprestaurants actief met de combinatie met bier en gerechten. Toch merken we dat er een drempel bestaat bij sommeliers en chefs, omdat er nog weinig bekend is over de mogelijkheden van bier-spijs combinaties en bier in het algemeen. Met dit evenement, voor ongeveer 60 vakmensen, hopen we veel mensen enthousiast te maken voor de toegevoegde waarde van bier aan tafel, om er vervolgens verder mee aan de slag te gaan.”

Bier-spijs combinaties  

Tijdens heft evenement wordt een reeks aan bieren geproefd. Daarbij worden verschillende culinaire gerechten geserveerd. Gedurende de middag zullen gerenommeerde biersommeliers de geschonken bieren toelichten. Onder begeleiding van diverse bierprofessionals zullen de bier-spijs combinaties besproken worden en is er ruimte voor vragen uit het publiek. Tijdens de netwerkborrel na afloop is er de mogelijkheid met de diverse kenners verder te praten. De organisatie maakt de locatie later bekend, maar benoemt dat het hoogstwaarschijnlijk een middagprogramma in de buurt van Haarlem, Utrecht of Amsterdam wordt.

Over Craft

Craft is de branchevereniging voor onafhankelijke brouwerijen in Nederland. Craft verenigt bijna 200 brouwerijen, van groot (meer dan 25.000 hectoliter per jaar) tot klein (minder dan 50 hectoliter per jaar). De vereniging ondersteunt de leden met activiteiten op het gebied van kennisdeling, belangenbehartiging en promotie. Meer informatie op de website

Altijd op de hoogte blijven?