Cointreau viert 75e verjaardag Margarita-cocktail

6 juni 2023 Redactie BeverageNL Cointreau

De Margarita-cocktail bestaat 75 jaar. Reden voor drankmerk Cointreau om terug te blikken op het drankje en twist op deze klassieker te introduceren: de Orange Birthday Margarita.

In 1948 werd de originele Margarita geboren in Acapulco, Mexico, met dank aan de Amerikaanse socialite Margaret ‘Margarita’ Sames, die bekend stond om haar extravagante feestjes. Zij creëerde de bekende cocktail: een combinatie van haar favoriete drankjes Cointreau en witte tequila met vers limoensap en een randje zout voor extra smaak. Zo werd ‘The Drink; geboren, later omgedoopt tot ‘Margarita’.

Margarita

75 jaar later is de Margarita uitgegroeid tot een wereldberoemde klassieker, geliefd bij zowel professionele mixologen als cocktailliefhebbers. Het is een veelzijdig recept dat aangepasy kan worden aan elk seizoen of elke mood door infusies, fruit of kruiden toe te voegen.

Cointreau

Een belangrijk element van de Margarita is de sinaasappellikeur Cointreau. Het receptenrepertoire van Cointreau bevat al meer dan vijftig verschillende variaties op de originele Margarita. Alfred Cointreau, de zesde generatie van de Cointreau-familie, bedacht ter ere van het jubileum een nieuwe variant, de Orange Birthday Margarita. Het is een mix van Cointreau, vers sinaasappelsap en zwarte thee met bergamot. Hieronder volgt het recept.

Orange Birthday Margarita

  • 2,5 cl Cointreau L'Unique
  • 3 cl vers sinaasappelsap
  • 6 cl zwarte bergamot-thee

Stap 1: Laat een zakje zwarte bergamot-thee trekken en afkoelen, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
Stap 2: Combineer vervolgens alle ingrediënten in een gekoeld glas met ijsblokjes.
Stap 3: Even roeren om alle smaken goed te mengen.
Stap 4: Versier met sinaasappelblad.

Altijd op de hoogte blijven?