Catz Dry Gin: Master bij de Global Gin Masters 2017

21 augustus 2018

More than Drinks_Catz_Packshot © Catz Dry Gin © Catz Dry Gin

De Nederlandse Catz Dry Gin haalde tijdens de Global Gin Masters 2017 in Londen de hoogste onderscheiding ‘Master’. In de categorie ‘London Dry Gin’ kreeg Catz Dry Gin als enige de ‘Master’-medaille, een classificatie die nog boven de gouden medailles is geplaatst. De Global Gin Masters is een hoog aangeschreven internationale competitie, waarin een vakkundige jury gin in diverse categorieën beoordeelt.

Catz Dry Gin

Sjef Molenaar en Dick Kraak bliezen het oude Nederlandse merk nieuw leven in en ontwikkelden hun eigen Catz Dry Gin. Zij zijn bijzonder trots op deze eervolle titel. “De jury omschreef onze gin als divine. En dat kunnen we natuurlijk alleen maar beamen. Onlangs won Catz® Dry Gin ook al dubbel goud bij de China Wine & Spirits Awards 2017 in Hongkong.” Ook in Nederland zijn culinair journalisten enthousiast over de complexe smaak van CATZ® Dry Gin. Felix Wilbrink (De Telegraaf) noemt het zelfs ‘één van zijn favorieten’, en ook een toenemend aantal mixologists en bartenders neemt deze Nederlandse gin in hun assortiment op.

Catz Dry Gin wordt gedistilleerd door een van de oudste familiedistilleerderijen van Nederland. Bij dit bedrijf staan traditie en vakmanschap voorop en mag als een van de weinigen het predicaat ‘World Class Distillery’ dragen. Al meer dan 225 jaar wordt in de distilleerderij te Schiedam in kleine koperen potstills de basis voor hun jenevers en andere spirits gedistilleerd.

Dr More than Drinks_Dranken Expo 2018_logo groot anken Pakket Expo 2018

Catz Dry Gin is een van de exposanten op de Dranken Pakket Expo 2018. Op deze beurs vinden drankendetailhandelaren alle producten en diensten die ze nodig hebben om zich als specialisten te kunnen profileren voor de consument met smaak. Dranken Pakket Expo 2018 vindt dit jaar plaats op 9 en 10 september in Expo Houten.

Lees alles over de Dranken Pakket Expo in ons dossier.

Altijd op de hoogte blijven?