Brouwerij de Hoorn lanceert Cornet Smoked

2 oktober 2020

Brouwerij De Hoorn brengt Cornet Smoked op de markt, een blond Belgisch bier waar tijdens het brouwen gerookte eikenhouten snippers worden toegevoegd voor een ‘smoked’ karakter in geur en smaak.

In 2014 lanceerde Brouwerij De Hoorn Cornet, een sterk blond bier met vers getoast eikenhout als ingrediënt. Op basis van eigen inzichten én reacties van Cornet-consumenten kregen de brouwers het idee om een extra smaakbeleving aan Cornet toe te voegen. Het creëren van Cornet Smoked nam meer dan een jaar ontwikkeling in beslag. Het resultaat is een sterk blond Belgisch bier (8,5% vol/alc) met een ‘smoked’ toets.

Brouwmeester Stijn Bundervoet: “Het heeft alles van het krachtige en toch zachte karakter van Cornet maar door de subtiele rokerige toets krijgt de smaak meer diepgang. De complexiteit en extra aroma’s worden verkregen door het toevoegen van gerookte eikenhouten snippers en een dosis geturfde mout tijdens het brouwen.”

Het bier komt begin oktober als Limited Edition op de Belgische en Nederlandse markt. Tom Robberechts, marketing manager Cornet: “Met Cornet Smoked gaan we nog een stapje verder dan alleen het kelkglas met iconische masker in de hoge voet. Het bier zal in een geselecteerd aantal horecazaken met een ‘serving ritual’ worden geserveerd. Het glas wordt, voor het inschenken, aan de hand van een ‘smoke gun’ gevuld met extra rook waardoor het ‘smoked’ karakter wordt versterkt en extra aroma’s worden toegevoegd, een prikkeling voor smaak- en geurzin en niettemin zorgt deze unieke ‘perfect serve’ voor een ongeziene extra beleving in de wereld van het bier.”

Altijd op de hoogte blijven?