BLØF lanceert eigen bier

4 juli 2018

More than Drinks_Zoutelande Blond Tijdens het popfestival Concert at Sea in Ouddorp lanceerde de Zeeuwe band BLØF een eigen bier met de naam Zoutelande Blond. Het bier is krachtig, kruidig en licht troebel blond bier van 6 procent.

Zoutelande Blond

Zoutelande Blond bevat een hint van koriander en citrus in de geur. Deze zet in de smaak wat krachtiger door met een mooie volle body door de tarwe. Het bier heeft een licht romige en droge afdronk. De naam is vernoemd naar 'Zoutelanden', een van de hits van BLØF.

BLØF

Het bier werd voor het eerst verkocht tijdens Concert at Sea. Het is ook verkrijgbaar in de Zeeuwse horeca en via de website zoutelandeblond.nl. "We vinden het leuk om elk jaar een biertje te maken voor ons festival. Dit jaar hebben we ons eigen recept gemaakt met de brouwers van Slot Oostende”, meldt BLØF-zanger Paskal Jakobsen. "We zijn er heel blij mee en hopen dat veel mensen deze zomer genieten van deze Zeeuwse blonde.”

Slot Oostende

BLØF brengt het bier uit in samenwerking met de Zeeuwse brouwerij Slot Oostende. Deze brouwerij in Goes brouwt de Slot Oostende bieren. Sinds oktober 2016 voegde de brouwerij de Emelisse bieren toe aan de portfolio. De brouwerij is gevestigd in het historische Slot Oostende.

&feature=youtu.be

Altijd op de hoogte blijven?