Bijlsma Wijnimport krijgt predicaat Hofleverancier

13 april 2021 Redactie BeverageNL

Sinds begin april mag de Wijn & Whisky Schuur (Bijlsma Wijnimport VOF) uit Scharnegoutum het predicaat Hofleverancier voeren. Eigenaren Paul en Martha Bijlsma kregen het predicaat op 6 april uit handen van commissaris van de Koning Arno Brok. 

De geschiedenis van Bijlsma Wijnimport gaat terug naar 1919. Toen startte oud-schipper Rinnie Aukeszoon Bijlsma in Sneek een winkel in drank, tabak en grutterswaren. In 2006 verhuisden de huidige eigenaren de onderneming naar een voormalige kalvermesterij bij Scharnegoutum. Deze bouwden ze om tot de bekende Wijn & Whisky Schuur. In 2019 vierde het bedrijf het 100-jarig bestaan.

Zo'n 450 Nederlandse ondernemingen dragen het predicaat Hofleverancier. Dit predicaat wordt voor 25 jaar toegekend aan kleine en middelgrote ondernemingen die minimaal honderd jaar bestaan, een zeer belangrijke plaats innemen in hun regio en zich onderscheiden door kwaliteit, betrouwbaarheid en continuïteit. De bestuurders van het bedrijf en de onderneming zelf moeten van onbesproken gedrag zijn.

"Ik ben wel blij met dit predikaat", zegt Paul Bijlsma in de Leeuwarder Courant. "Om er voor in aanmerking te komen, moet je van onbesproken gedrag zijn en financieel gezond. Dat zijn we."

 

Altijd op de hoogte blijven?