AMC Natural Drinks Group breidt locatie Vlissingen uit

22 mei 2023 Redactie BeverageNL AMC Natural Drinks Group

AMC Natural Drinks Group heeft de productielocatie Vlissingen uitgebreid. De vulcapaciteit voor plantaardige dranken is toegenomen en er zijn megatanks voor de opslag van sappen geïnstalleerd. Twee belangrijke pijlers in het strategisch plan, aldus de drankenproducent.

De uitbreiding van AMC Vlissingen met 15.000 m2 extra is volgens AMC Natural Drinks Group een van de belangrijkste bedrijfsinvesteringen van dit jaar. De productieoppervlakte heeft nu een omvang van 95.000 m2 en kan meer dan 600 miljoen liter gekoelde fruitsappen en plantaardige dranken per jaar verpakken. De Nederlandse fabriek produceert 60 procent van het totale volume van AMC Natural Drinks Group en is de grootste van de vijf internationale fabrieken.

Belangrijke mijlpijl

“De ingebruikname van deze nieuwe investering is een zeer belangrijke mijlpaal in de uitvoering van het strategisch plan van AMC Natural Drinks Group voor de periode 2022-2025”, zegt Antonio Muñoz Beraza, oprichter en CEO van AMC Natural Drinks Group. “Ons doel is onze klanten te helpen zich verder te ontwikkelen en te groeien in de plantaardige categorie. Dit alles met de bedoeling om onze leidende positie in Europa te versterken door consumenten altijd meerwaarde te bieden door middel van kwaliteit, innovatie en duurzaamheid.”

Megatanks

In samenwerking met strategische supply chain leveranciers heeft AMC Vlissingen ook een nieuw opslagsysteem in gekoelde megatanks in gebruik genomen. Volgens het bedrijf een “aanzienlijke vooruitgang op het gebied van optimalisatie en duurzaamheid in hun supply chain”. Sappen worden in bulk vanaf schepen aangevoerd en via een directe pijplijn rechtstreeks geleverd aan AMC Vlissingen, waarmee het bedrijf de CO2-uitstoot met 500 ton heeft verminderd. Dit maakt deel uit van het voornemen van de Group om zijn activiteiten koolstofarm te maken, in overeenstemming met de Science Based Targets.

Nort Sea Port

Daan Schalck, CEO North Sea Port: "North Sea Port zet zich steeds meer op de kaart als een echte Europese food port, vanwege de enorme opslagcapaciteit, de diversiteit aan producten en de uitstekende achterlandverbindingen met Europa en Engeland. De investering van AMC Natural Drinks Group in een nieuwe verpakkingsafdeling voor plantaardige melk en extra opslagtanks past in deze ontwikkeling. Bovendien getuigt de investering van deze wereldspeler, tien jaar na de start van het AMC-bedrijf in Vlissingen, van een verdere verankering in de North Sea Port."

 

Altijd op de hoogte blijven?