Voorbeeld

10 december 2019

Een icoon staat, volgens de betekenis in de encyclopedie, symbool voor een markt. Het is iemand die een voorbeeldfunctie vervult, een grote invloed heeft en als belangrijke wegwijzer fungeert. Dit nummer van More than Drinks! staat in het teken van deze iconen. Wie zijn dit in wijn, bier en sterk? We kijken naar elkaar en zo ontstaan iconen. Het zijn de rolmodellen, de mensen die we willen volgen op weg naar succes. Dit kan ook heel gevaarlijk zijn, want de voorbeeldfunctie kan misbruikt worden. We zien het dagelijks en Tess Posthumus geeft een keihard voorbeeld van een icoon die van het podium is gevallen.

Het is goed naar elkaar te kijken, je kunt van elkaar leren en kennis delen. Maar te lang naar elkaar kijken is ook niet goed. De laatste tijd merk ik dat in de drankenbranche iedereen in Nederland aan het zoeken is. Een weg naar de verkoop van bier, wijn en sterk. Wat zijn nu de beste kanalen? Met wie kan ik samenwerken? Welke weg moet ik nu inslaan? Velen zijn bezig aan een zoektocht naar het beste pad zonder keuzes te maken en tegelijkertijd maar naar elkaar te blijven kijken en af te wachten. Dat werkt verstikkend! Als we in de drankenbranche vooruit willen, vernieuwing en inspiratie belangrijk vinden dan is het belangrijk om alle initiatieven die er zijn te omarmen. We kunnen het hard gebruiken!

More than Drinks! heeft geluisterd naar de iconen in bier, wijn en sterk. Het enthousiasme voor More than Drinks Inspiration! is groot, maar de data in februari bleken voor velen niet goed. Wij kunnen dan eigenwijs vasthouden aan een idee, maar in de praktijk heeft dat uiteraard geen zin. More than Drinks! wil samenwerken, iets moois neerzetten voor de branche omdat dit hard nodig is. We willen daarbij samenwerken met de iconen van de branche en luisteren naar hun mening maar pakken tegelijkertijd ook de handschoen op om zelf door te gaan. More than Drinks Inspiration! is verplaatst naar zondag 6 en maandag 7 september 2020 met nu al een mooie lijst aan namen van partijen die hebben toegezegd te willen samenwerken. Stap aan bord en laten we samen de drankenbranche iconisch maken!

Altijd op de hoogte blijven?