Inspiratie

13 september 2019 Fiona de Lange

Hier en daar hoor ik zacht gefluister. ‘We gaan een recessie in’. ‘De sterksten gaan overblijven’. ‘Nu gaat de uitdaging echt beginnen’. Wat mij betreft is de uitdaging er altijd. In goede tijden profiteer je maar in minder goede economische tijden ook. Als je basis goed in elkaar zit en je naam is gevestigd, blijft iedereen komen.

Ik sprak onlangs met een horecamanager die al twaalf jaar in dezelfde zaak werkte. “Het succes is te danken aan de jarenlange investering in gastvrijheid en het creëren van een thuis voor de gasten. Tijdens de recessie in 2008 zaten veel horecazaken leeg. Wij hebben er niets van gemerkt en zaten altijd vol. Hoe het komt? Onze zaak voelde als thuis. Juist als mensen het moeilijk hadden, zochten ze ons op. Soms letterlijk om uit te huilen en even dat ene glas bier, wijn of whiskey te drinken met de buurman of buurvrouw”.

De horeca- en drankenspeciaalzaken kennen nu al veel uitdagingen, laat staan als daar straks economisch moeilijke tijden bovenop komen. Ik zie wel dat er de laatste jaren in de horeca behoorlijk is geïnvesteerd in het brengen van beleving. Er wordt nagedacht over wat het DNA is van de zaak. Ook diverse zeer succesvolle drankenspeciaalzaken zijn echt een voorbeeld voor anderen. More than Drinks! gaat deze inspiratie met de drankenbranche delen in het nieuwe event More than Drinks Inspiration! 2020.

Op zondag 2 en maandag 3 februari 2020 nodigen we iedereen graag uit om een bezoek te brengen aan More than Drinks Inspiration! 2020 in de Beursfabriek in Nieuwegein. Meer informatie is te lezen in het beurskatern op pagina 21. Toonaangevende sprekers delen hun visie op het vak en geven tips voor een betere bedrijfsvoering en rendement. Ook wordt vooruit gekeken naar de mogelijkheden van de drankenspeciaalzaak in de toekomst. Naast een beurs waar producenten en leveranciers in dranken zich presenteren, is een tweedaags programma ontwikkeld met workshops, seminars en lezingen rond de drie hoofdthema’s wijn, bier en sterk. Tijdens More than Drinks Inspiration! ontdek je de laatste trends en noviteiten om klanten en gasten mee te verrassen!

In deze editie van More than Drinks! geven we tips over het gebruik van dranken in gerechten of het combineren van dranken bij gerechten. In het katern bier is een prachtige reportage over de Scheldebrouwerij te lezen die zeegroenten in hun Oesterstout gebruikt. Lees sterke verhalen van Anne en ontdek alles over de Peruaanse drank Pisco dat steeds populairder wordt. Tess Posthumus neemt ons mee in het pairen van cocktails bij gerechten. Een opkomend fenomeen waar je wel wat handige tips&trics bij nodig hebt. Barbara Verbeek spreekt met wijngoeroe Harold Hamersma over de laatste wijntrends en neemt ons in haar reportage mee naar Kroatië.

Laat je inspireren!

Altijd op de hoogte blijven?