Ga naar het overzicht

Wave Distil SRL Instagram

Over ons

Wave Distil is een Belgische distilleerderij die gevestigd is in Sorinnes op de hoogten van Dinant in de provincie Namen. Het verhaal van Wave Distil begint in 2010 met de creatie van Cosmik Vodka Pure Diamond en de lancering van Cosmik Aperitif gemaakt van Cosmik Vodka door Thierry Van Renterghem, de Cellar Master.

Na het grote succes van deze eerste 3 producten en verschillende medailles op internationale wedstrijden, werd al snel het idee geboren om een compleet assortiment producten te creëren, gezien het potentieel. In 2011 verkreeg Wave Distil in Frankrijk zeer oude en goed bewaarde vaten die Port en Cognac hadden bevat. Deze vaten werden gebruikt om een whisky te maken, de August 17th (3 jaar oud), die na 3 jaar rijpen en een resultaat dat aan de verwachtingen voldeed, op de markt werd gebracht.

In 2015 werd de Gemblue Gin range gecreëerd, waaronder de Gemblue Gin die zijn eerste gouden medaille won in Chicago en zijn eerste bronzen medaille in Londen slechts 4 maanden na zijn uitkomen.

Later kwam het idee om een whisky te maken met twee August 17th whisky single malt toast bij Wave Distil. Dit idee leidde tot de creatie van een Pure Malt blend met een zeer Belgische identiteit: Skot'Tiche whisky!

Om het reeds goed ontwikkelde assortiment van Wave Distil te vervolledigen, verscheen in 2017 het Little G Rhum range.

In de loop der jaren werden ook andere producten gecreëerd, zoals de Cosmik Vodka Gold Edition of de rare cask edition van August 17th.

In 2021 bracht Wave Distil een limited edition uit in samenwerking met Fun RadioCosmik Fun.

Contact

Wave Distil SRL
Grand'Route de Ciney 104, 5503 Sorinnes, BE