Wat past er bij rode wijn?

16 augustus 2023 Partner content Pixabay

BEDRIJFSINFORMATIE | Hoewel zowel authentieke wijn als alcoholvrije varianten een genot kunnen zijn bij elke maaltijd, zijn er bepaalde gerechten die echt de natuurlijke smaken en aroma's van wijn naar voren brengen. Door het juiste voedsel te combineren met de juiste wijn, ontstaat een heerlijke synergie die de hele maaltijd door aanvult en een volledig bevredigende ervaring achterlaat. En wat is er nu beter dan onze culinaire ervaring te verrijken met de verfijnde smaken van een heerlijke rode wijn? Echte wijnkenners hebben zelfs koelingen met glazen deuren om hun uitgebreide wijncollecties tentoon te stellen, wat ook een mooi element aan het interieur toevoegt. Als je je afvraagt welke gerechten het beste samengaan met een heerlijke rode wijn, hoef je alleen maar verder te lezen!

Kaas

Kaas past eigenlijk altijd goed bij bijna elke wijn, zelfs verschillende soorten rode wijn. Als je witte wijn hebt, kun je die beter combineren met zachtere kazen. Maar als je alcoholvrije rode wijn hebt, is het slim om juist voor stevige en krachtige kazen te kiezen.

Rosbief

Als je een rode wijn hebt die redelijk vol van smaak is, zoals een Cabernet, kun je die het beste serveren bij een stevig gerecht zoals rosbief of lamsvlees. De sterke smaken van het vlees passen goed bij de gelaagde smaak van de alcoholvrije rode wijn.

Pasta met Rode Saus

Je hebt waarschijnlijk weleens gehoord dat het slim is om lichte gerechten te combineren met lichte wijnen en zwaardere gerechten met krachtige wijnen. Als het gaat om pastasaus, is dit idee extra relevant. Veel rode wijnen gaan uitstekend samen met een rijke pastamaaltijd en rode saus. Voeg wat rundvlees toe aan de saus voor extra proteïnen, en je hebt een complete en smakelijke maaltijd.

Chocolade

Als je graag een goede indruk wilt maken op een dame in je leven, kun je lekkere rode wijn serveren samen met een heerlijke doos chocolaatjes. Hoewel sommige chocolaatjes en desserts de zachte smaken van een wijn kunnen overheersen, kan het juist een goed idee zijn om een sterke rode wijn te kiezen als je een intens chocolade-dessert serveert.

Champignons

Veel mensen vinden het fijn om rode wijnen zoals Pinot Noir te drinken bij gerechten die een aardse smaak hebben. Je kunt bijvoorbeeld lekker gevulde portobello champignons met spinazie proberen te maken. Hiermee krijg je een heerlijke smaak die doet denken aan het bosachtige en natuurlijke karakter van de wijn, waardoor de smaakervaring nog beter wordt.

Varkensvlees

Voor magere vleessoorten zoals varkensvlees, eend of donker kippenvlees , is het slim om een alcoholvrije rode wijn te kiezen die een medium body heeft en zachte tannines. Deze wijnen passen goed bij mager vlees omdat ze niet te zwaar zijn. Als je graag een gezondere vleeskeuze wilt, kun je bijvoorbeeld varkensvlees nemen en het combineren met je rode wijn. Als je graag rode wijn drinkt, kun je deze zeven gerechten proberen te combineren met je favoriete alcoholvrije wijn. Hierdoor krijg je een heerlijke ervaring waar je zeker van zult genieten.

Altijd op de hoogte blijven?