Telefoon kapot na een avondje stappen? Dit moet je doen

13 januari 2022

BEDRIJFSINFORMATIE | Is jouw telefoon kapot na een avondje stappen? Dan is dat zeer vervelend. Gelukkig zijn er enkele dingen die je kunt doen. Zo kun je ervoor kiezen om een nieuwe iphone se zwart te kopen of jouw huidige smartphone te laten repareren. In dit artikel vertellen wij je wat je moet doen als jouw telefoon kapot is en waar je precies aan moet denken als je de telefoon laat repareren. Lees snel verder voor meer informatie.

Laat telefoon met originele onderdelen repareren

Wanneer je jouw toestel laat repareren door een reparateur, dan is het wel belangrijk dat de reparateur de originele onderdelen van jouw telefoon heeft. Hiermee bedoelen we dat dit exact dezelfde onderdelen zijn die al in jouw telefoon zaten. Vooral voor de schermen is dit van groot belang. Stel dat je een replicascherm krijgt, dan zal de kwaliteit vaak een stuk lager zijn dan een origineel scherm. Het contrast kan namelijk een stuk slechter zijn, alsmede de kijkhoek. Vergeet dus niet te vragen welke onderdelen de reparateur gebruikt voor de reparatie van je telefoon.

Bekijk of je garantie hebt

Bekijk ook goed of je garantie krijgt op de gerepareerde onderdelen. Deze garantieperiodes kunnen per reparateur verschillen. Zo zijn er reparateurs die 3 maanden garantie geven, maar ook reparateurs die een garantie van 12 maanden geven. Vraag dus of je garantie krijgt en hoe lang deze geldig is. Koop je bijvoorbeeld een iphone se 2020 refurbished omdat je je telefoon niet wilt laten repareren, dan kun je doorgaans ook garantie verwachten.

Bedenk of je een leentoestel wilt gebruiken

Er zijn veel reparatiewinkels die reparaties zoals het vervangen van een scherm op dezelfde dag kunnen verrichten. Soms kun je even in de winkel wachten of hem later op dezelfde dag weer ophalen. Het kan ook zijn dat reparaties ingewikkelder zijn en ze op een andere locatie moeten worden uitgevoerd. In dit geval zal je je eigen smartphone even kwijt zijn. Om toch bereikbaar te blijven, zou je kunnen vragen of je een leentoestel kunt gebruiken. Er zijn winkels die dit aanbieden, maar niet alle winkels doen dit. Houd hier dus ook rekening mee.

Bekijk of er onderzoekskosten zijn

Bekijk ook of er onderzoekskosten zijn. Soms kan het zijn dat je niet akkoord gaat met een offerte die een bedrijf je stuurt en je jouw telefoon terug wilt. Dan kan er toch al onderzoek zijn verricht en de kosten hiervan bij jou in rekening worden gebracht. Bekijk daarom altijd van tevoren of er sprake van onderzoekskosten zijn.

Altijd op de hoogte blijven?