Quality Spirits biedt met Ron Abuelo Single Estate Rum voor elke beurs

19 januari 2021

Wordt dit het jaar van de vaccinaties en dan weer terug naar 'normaal'? Sommige analisten verwachten een inhaalslag voor de horeca, reis-, en cultuursector, zodra het weer kan en mag. Tot die tijd en bij eventuele volgende lockdowns verwacht rumimporteur Quality Spirits, dat mensen bij behoud van inkomen vooral op andere manieren zullen blijven genieten. Rum zit nog altijd in de lift en we kiezen steeds meer voor premium, want kwaliteit mag wat kosten.

Ron Abuelo biedt met acht verschillende 'single estate' expressies een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor elke beurs. ”We konden rekenen op warme belangstelling voor de gehele serie, met de sterkste stijgingen voor de exclusievere expressies”, aldus rumimporteur Quality Spirits.

Ron Abuelo Rum

In 1908 begon Don José Varela, een Spaanse immigrant, de éérste suikerrietplantage van Panama in de vruchtbare vallei van Pesé en legde hier de basis voor de meest bekroonde rum van het land. Inmiddels is het familiebedrijf drie generaties verder, maar nog altijd proef je dezelfde passie en traditie voor het ambacht in elke druppel Abuelo rum. Vorig jaar won de Ron Abuelo XV Finish Collection maar liefst drie keer goud in Tokio en werd de Oloroso in New York bekroond tot beste rum van Panama.

Daarnaast is ook de laatste ruminnovatie van de gebroeders Varela aan een opmars begonnen. De XII Two Oaks is een sublieme twaalf jaar oude rum met een dubbele vatrijping. In het eerste vat krijgt de rum zijn mondvullende, rijke smaak en textuur. Het tweede vat geeft ‘Two Oaks’ haar zachtheid, milde rooksmaak en finesse. Salud!

Altijd op de hoogte blijven?