Pop-up restaurant op de Wallen ter ere van nieuwe smaken BATU Kombucha

10 mei 2022

BEDRIJFSINFORMATIE | BATU Kombucha opent op donderdag 12 mei het Glory Hole restaurant ‘Satan’s Anus’ vanaf 16.00 uur op de Wallen in Amsterdam ter ere van twee nieuwe limited edition smaken. Moedige bezoekers proeven ‘blind’ via een gat in de muur de culinaire hoogstandjes van chef Freek van Noortwijk die gebaseerd zijn op de nieuwe kombucha smaken. De eerste nieuwe smaak is gemaakt met de zeldzame Aziatische citrusvrucht Buddha’s Hand en de andere limited edition met de heetste peper ter wereld, Carolina Reaper peper, ook wel Satan’s Anus genoemd.

Op de Wallen in Amsterdam opent het eendaagse Culinary Glory Hole restaurant haar deuren van 16.00 tot 20.00 uur. Mensen worden uitgedaagd om hun culinaire grenzen te verleggen en bijzondere smaken te proeven. Zowel de manier van eten als de kombucha smaken zijn spannend en vergen enige moed om het daadwerkelijk te proeven.

Topchef achter de Glory Hole

Topchef Freek van Noortwijk verrast de gasten achter het Glory Hole met culinaire hoogstandjes die passen bij de limited smaken kombucha’s. Om een intieme setting te creëren, kunnen er maar twee personen per keer naar binnen in de peeskamer op de Achterzijds Achterburgwal 19 om zo optimaal van de chef’s tasting met de heetste peper van de wereld en de zeldzame Aziatische citrusvrucht te genieten. Van Noortwijk licht toe: “Ik houd van avontuurlijk koken. Daarbij ben ik positief verrast door de creatieve smaken van BATU. Leuk om mijn creativiteit kwijt te kunnen in de gerechten gebaseerd op de nieuwe kombucha’s”.  

Moed wordt beloond

BATU daagt met het eerste Culinary Glory Hole restaurant ter wereld mensen uit en moedigt ze aan om meer smaken te proberen. Eric Wewerinke, mede-oprichter van BATU licht toe: “Als kind speelden we vroeger weleens het spelletje ‘ogen dicht, mond open’. Daarna werd je verrast met iets lekkers. Het Culinary Glory Hole is de gedurfde volwassen versie. Als mensen moed tonen, worden zij beloond met rijke smaaksensaties. Dat is precies het geval met deze limited smaken kombucha.”

Betalen met je oordeel

Om de drempel te verlagen wordt er geen entree- of dinerprijs gevraagd, maar een oordeel. Iedereen kan zich aanmelden voor het Culinary Glory Hole restaurant door een mailtje te sturen naar info@batukombucha.com. Woensdag 11 mei worden de winnaars van de loting bekend gemaakt.

Altijd op de hoogte blijven?