Geld verdienen aan drank? Stap in de bijzondere wereld van whisky investing

8 augustus 2023

BEDRIJFSINFORMATIE | Whisky wordt al eeuwenlang beschouwd als een van de meest bijzondere dranken ter wereld. Al sinds het jaar 1405 wordt er whisky gebrouwen en gedronken. Het drankje vindt zijn oorsprong in Ierland en Schotland, waar nog altijd met hart en ziel gewerkt wordt aan deze bijzondere flessen drank. Maar wist je dat whisky niet alleen als consumptie wordt gebruikt, maar ook een waardevolle investering kan zijn? In dit artikel nemen we je mee in de fascinerende wereld van whisky investing.

Vooral Scotch whisky investing is populair

Ierse en Schotse whisky waren dus al jarenlang populair, maar de afgelopen jaren lijkt Scotch whisky de race te hebben gewonnen. Dankzij de ongeëvenaarde kwaliteit en bijzondere smaakprofielen is Schotse whisky populairder dan ooit. Niet alleen bij liefhebbers van de drank, maar ook bij investeerders die zich richten op de speciale tak van whisky investing. Die zien namelijk de vraag naar zeldzame en bijzondere flessen gestaag stijgen. De waarde van unieke flessen whisky loopt dan ook nog steeds op: de oudste Scotch single malt whisky, de Macallan ‘The Reach’ 81, ging vorig jaar bijvoorbeeld over de toonbank voor 300.000 Britse pond per fles.

Oud, zeldzaam en schaars: dit is waarom whisky investing zoveel oplevert

Het is eigenlijk helemaal niet zo gek dat mensen zo veel geld over hebben voor een fles whisky. De belangrijkste factor bij whisky investing is namelijk de zeldzaamheid. Zo zijn er van de eerder genoemde Macallan ‘The Reach’ 81 maar 288 flessen gemaakt, en die schaarste vinden whisky liefhebbers natuurlijk heel interessant. Daarnaast heb je te maken met het feit dat whisky jarenlang bewaard moet worden voordat het in een fles terechtkomt. Een Schotse whisky van 10 of 20 jaar oud zal je dan ook niet zo snel 300.000 pond kosten, maar een whisky die 80 jaar in een vat heeft kunnen rijpen is, zoals je je jwel in kan beelden, zeer gewild bij liefhebbers, verzamelaars en investeerders.

Whisky investing: zoek een partner met expertise om risico’s te minimaliseren

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van whisky investing? Houd er dan rekening mee dat dit een investering is voor de lange termijn. Het is immers goed mogelijk dat het vat Scotch whisky waarin je hebt geïnvesteerd nog jarenlang gesloten blijft. En je deelt mee in de risico’s die de distillerij ook loopt: lekkende vaten, een schommelende marktwaarde, en mogelijke vervalsing van flessen. Het is daarom van cruciaal belang dat je een ervaren en welbekende partner zoekt om mee samen te werken. Dankzij hun jarenlange ervaring, brede kennis van de markt en hun uitgebreide netwerk kunnen zij je helpen om je rendement te optimaliseren. Zo’n expert zal je helpen om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op de whiskymarkt, kan je advies geven over je investeringen en zal je direct wijzen op interessante kansen die zich voordoen. Doe je het goed en heb je een goede investeringspartner gevonden? Dan is whisky investing een spannende, maar zeer fascinerende wereld waar je mogelijk veel rendement uit kan halen.

 

Altijd op de hoogte blijven?