Dit is wat jouw favoriete wijn zegt over jouw persoonlijkheid

29 september 2022 partner content

Foto: Pexels

Hoe heerlijk is het om aan het eind van een lange werkdag te genieten van een glaasje van jouw favoriete wijn? De leukste gesprekken voeren met jouw beste vriendinnen onder het genot van een heerlijk glaasje wijn is toch echt waar we het allemaal voor doen. En hoe fijn is het als het restaurant waar je gaat eten jouw favoriete wijn bedient? Niet alleen jouw favoriete cocktail of drankje zegt wat over wie jij bent. Ook jouw favoriete wijn kan veel over jouw vrijgeven. Ben jij benieuwd wat wat jouw favoriete wijn over jou zegt? In dit artikel zullen wij je hier meer over vertellen. 

Liefhebbers van witte wijn

Wijnen komen in verschillende kleuren en smaken. Voor elk type wijn zijn er liefhebber te vinden. Een van de meest bekende wijnen is de witte wijn. Liefhebbers van witte wijnen zijn over het algemeen liefhebbers van het leven. Zo worden Prosecco en Chardonnay voornamelijk bij speciale momenten op tafel gezet. Houd jij van Prosecco of een glaasje Chardonnay? Dan kun jij beschreven worden als een persoon die van glamour en sprankelende dingen houdt. Jij bent zeer extrovert en van de partij bij elk feestje terwijl je volop van het leven geniet. Toch zijn er altijd uitzonderingen op de regel. Canei drinkers staan namelijk weer aan de andere kant van het spectrum. Mensen die voornamelijk Canei of andere zoete wijnen drinken zijn lief en zien altijd het beste in anderen. Zij stappen zelden uit hun comfort zone. 

Liefhebbers van rode wijn en rośe

Ook de persoonlijkheid van mensen die liefhebber van een goede rode wijn houden, kun je uitmaken. Zo zijn de meeste rode wijn drinkers juist meer introvert. Zij stappen vroeg hun bed uit om zoveel mogelijk uit de dag te kunnen halen. Daarnaast ligt de voorkeur qua muziek vaak bij genres zoals jazz en soul. Rode wijn liefhebbers genieten volop van wijn en zijn in de meeste gevallen ook echte wijnkenners. Ze kunnen avontuurlijk zijn, maar tegelijkertijd ook bescheiden en alles wat zij doen is georganiseerd. Naast witte- en rode wijn drinkers zijn er ook mensen die van rośe houden. Deze mensen kunnen soms lastig keuzes maken. Treur niet! Als jij een echt rośe drinker bent, is het helemaal niet erg als je niet gauw een keuze kan maken. Hierdoor haal je juist meer uit het leven, omdat je verschillende dingen uitprobeert. 

Kortom, kan het type wijn waar jij van houdt veel zeggen over jouw persoonlijkheid. Zo zijn liefhebbers van witte wijnen voornamelijk extrovert, maar zijn er uitzonderingen voor mensen die van zoete witte wijnen houden. Rode wijn liefhebbers zijn meer introvert en rośe liefhebbers zijn juist wispelturig, waardoor zij veel uit het leven halen. Wat zegt jouw favoriete wijn over jou?

Altijd op de hoogte blijven?